Thursday, 10 March 2011

KELEBIHAN SEORANG PEROKOK,,,

Patut la Makin ramai yg Hisap Rokok
Upanya hisap rokok ada kelebihan trsendiri,,,
iisshhh,,,

Tidak terjatuh ke lubang semasa berjalan
-Bila selalu merokok, cepat tua. Badan pun bongkok. Bila berjalan pun bongkok,Maka  nampaklah lubang dibawah.

 Tidak digigit anjing & nyamuk: 
-Bila bongkok susah nak berjalan. Kena pakai tongkat. Anjing pun takut kerana ada tongkat ditangan.Asap rokok juga boleh dijadikan ubat nyamuk terutamanya bagi penoreh getah & askar?.

Pencuri tidak masuk rumah:
-Bila selalu merokok, mudah ditimpa penyakit batuk-batuk. Malam-malam tak dapat tidur kerana batuk-batuk. Pencuri pun tak berani masuk rumah kerana tuan rumah tidak tidur.

.Dapat ramai kawan
-Bila tinggal dalam wad hospital, dapat kenal rakan2 yg senasib di katil bersebelahan. hehehe
salam ukhwah....
Merapatkan hubungan silaturahim
klu korg tngk kan..org yg merokok ni..dia tak kan malu2 nak mintak api dari org lain .walupun tak kenal.kat cni yg baik nye..dia org saling kenal n mengeratkan siraturramhim,asal kan ade rokok make baik la dia org.tak kesah la cine ke,melayu ke,india ke,same je..

Akan belajar Menabung
- ye la setiap hari ade je duit yg dia tabung kan atau kumpulkan.walaupun bukan untuk diri dia tapi dia dah belaja la nak menabungkan..klu sehari RM5 sebulan dah RM150 setahun dah RM1800 klu 10 tahun dah 18000 bnyk gak tu..
Tp korg kena tahu ISI KANDUNGAN ROKOK

BIar betul??betul la,,
dan Inie


Macam MANA?ada BERANI?

SILA KLIK KT BAWAH

DOAKAN IMPIAN CIKSYIKIN TERCAPAI

0 Budak Comel:

Post a Comment