Thursday, 10 March 2011

LIYANA::::MEMALUKAN KELUARGA

Hnya Rekaan,Xde kaitaN dgn Gmbr
 
sunGGUh MemaLUkan!!!!
Maafkn sy ayah,,sy  sy sy menyesal,, sambil menangis tresak esak
MENYESAL? Dh trlambat kau tahu tak?kau dh Memalukan Kturunan kte,,tak prnah ktrunan kte bt MCM kau,..kau tAHu tak? Hendik ayAH Liana.
 
Udah2 la tue BANg,pujuk maK Liana,,Kte bawa brbincang,,
Nak Bincang pe lg!!!! Anak awk dh Mgaku,,sy Nmpak ngn mata Kepala sy,,issshh bdk nie,,kalu ikutkn,sy nk je tampar,,,

Liana betul2 myesal,,,kalau dia tahu ayahnya jd mcm nie dh tentu dia bt kt tempat lain,,Xpyah la trpksa mgaku depan ayah dia,,Seluruh tubuhnya trasa sngat lemah,,masa depanya GELAP,,dia telah mencemarkn maruah kelurga dan Keturunanya SEndiri,,Dia tahu Masyarakat tentu pandang serong..

Pada Malam berikutnya,
Liana brjalan kearah sebuah bangunan yang usang,Perlahan-lahan dia menaiki tangga mnuju ke bumbung bangunan trsebut,,dia memandang ke bawah,,sambil menagis,,

Liana telah brtekad,apa nk jadi,,,jadilahh,,Dia rasa xde mkna untk tuskan,,dia rsakan dia sgt TERHINA,tlah memalukan kelurga srta kturunan,,,Ayahnya xdpt menerima kesalahan dia,,

Liana trbayang wajah maknya,,wjah adk kembarnya,sindiran msyarat trhadap dirinya,,Sambil mengesat air mata,Liana melangkak ke hdapan hinga khujung,,setapak demi setapak ke hadapan hingga dirinya trjatuh melayang ke bawah,angin yg bgtu deras memukul mukanya,,jantunnya brdenyut pantas bila dia hampir di prmukaan(ya allah),,dgn satu tarikan nafas yg pnjang, Liana
mgembangkn   SAYAPNYA.
Swwooosshhhhh,,,,dia terbang..

AKHIRNYA,,,
Liana brjaya melawan fobianya,,dia dh NO LONGER AFRAID OF HEIGHT,,,sbg seekor brung,itulh lumrah smljadi,slma ini dia takut,,takut pd tmpt yg tnggi,,dh brthun dia rhsiakan hal ini,.nmun trtangkap smsa dia cuba trbang,,sbb itu ayahnya kecewa,,krana xprnah sumur hdup seekor brung takut pd kingian.

Tapi sekarang dia dah tak takut, dia dah berani… . dia dah boleh terbang…





DOAKAN IMPIAN CIKSYIKIN TERCAPAI

3 comments: