Wednesday, 1 June 2011

8 TIPS TERBAIK ELAK KENA SAMAN DIJALAN RAYA

 cehhh,,entry yg xleh bla,,,,saje je,,,smlm cikabg aq kna tahan sbb dia tinted kete,,,kn aq dh kte xpyah la gelap sgt,,dia dgil,,,,skrg ambk kau whai cikabg,,,mlayang la duit,,,,tp yg aq pelik leh lak trlepas,,,,nape er???upa2nya dia gna tips yg ke 7,,entah sape la yg dia kol,,,,tup2 lepas,,,cm pelik je,,,
jd,,aq update la ckik2,,kot2 leh bntu korg,,nie pun hsil pncarian cik google,,,korg layan....

1. pemanduan berhemah
sah sah kalau korang amalkan nih tak kena saman. sejuk hati pegawai JPJ tu tengok korang. haha. tapi haram ah remaja berdarah muda sekarang nih nak ikut rule kan? dah signboard tunjuk 90km/h korang gi 140m/h. haha. biasa ah tu. adrenaline rush lagi best. menyirap :D

2. orang CANTIK tak kena saman

kenapa aku cakap camni? sebab orang CANTIK memang beria ria tunjuk kecantikan diorang. so cermin kereta mereka tidak akan ditinted ! orang tak cantik je tinted cermin kaw kaw sebab segan. haha. kidding kidding. AWAS! tinted skit skit sudah kalau taknak kena saman.haha
 
3. sentiasa bawak DURIAN di dalam kenderaan anda
kalau korang kena tahan ngan JPJ sebab buat salah, terus amik buah durian tersebut dan kopek kulitnya. tapi jangan hulur kat mereka atau korang telan isinya. sebaliknya makan KULIT buah DURIAN tersebut. JPJ akan ingat korang gila and then tak jadi la saman kan? haha. tapi sapa yang buat nih memang trully gila la. hahahaha.

4. bukak lagu Justin Bieber 
 da jadi trend mereka nih dipuja di Malaysia kan? so korang gamble nasib ah skit harap JPJ tu layan jugak. pastu pandai pandai sembang ngan mereka. moga moga sejuk hati tu. haha. tapi kalau korang nampak aku yang jadi JPJ tu, jangan bukak lagu lagu nih, aku lempang sekor sekor nanti. hahaha :D


5. berlakon seperti dalam kecemasan
yang paling common skali ialah kecemasan nak mengandung. memang tak jadi saman la. siap mereka escort ke hospital lagi. tapi tips ni menjadi kalau korang ada member perempuan yang buncit dalam kereta jela. kebiasaannya takde, lelaki ramai lah yang buncitnya. hahahah. pun bleh !

6. mencapub
yang ni memang menjadi kalau korang pandai menggedixs ngan pegawai JPJ berkenaan. lagi efisyen kalau korang hot plus cun macam Nora Danish. haha. ayat skit and then lepas lah dari sekatan berkenaan sebab majoriti JPJ tu memang buaya naharam.gatal gelenya! haha. tapi kalau korang tiada ciri ciri seperti Megan Fox berkenaan, doa la banyak banyak ye :D
Amboiiii,,smpat lg tue
7. kol someone yang berpangkat besar yang korang kenalhaha yang ni kalau korang takde yang kenal langsung berlakon jela. tapi tgk jugak siapa yang korang kol tu. agak agak berpangkat gedabak besar macam Perdana Menteri ke takut jugak dia nanti. haha. kalau setakat kol ketua bilik tak payah nak kol sangat la kan. haha.
 
8. redha je @ wat muka 10 sen
h
aha kalau da buntu idea tuh korang berserah je kepada ketentuan. of course la korang akan buat muka innocent, muka 10 sen(kalau 5 sen lagi bagus) haha. jangan nak ego sangat la kan kalau sayang duit. haha

amacam????boleh try x????
apapun tips yg no 1 adlh wajib,,yg lain tue kte ikhtiar ajelh,,,hehheh

DOAKAN IMPIAN CIKSYIKIN TERCAPAI

2 comments:

  1. nice tips! hehe!
    lepas ni nak kenyitkenyit mata je ngan semua polispolis.baru tak kena saman kan ciksyikin :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha,,,jgn kenyit mata sgt,,,abg polis gatal,,huuuu,,,xpsl2 dia mgatal,,ohhhh tidak,,tp leh try main kenyit mata yg muda ok la yg tua oohhh tidakkkk,,,,

    ReplyDelete