Thursday, 3 March 2011

tips Hot:::ELak NgaNtOKKK Time Lcture duk Mgajar,,.

Hnya rekaan shja,,
 

  
kak Chik ase Mgantok nie dh Jd Pnyakit dlm diri kak chik,,asal buka buku mUla la mata nie stim smacam,,nGntOk la,,tmbah2 lpas mkn,,,lg Teruk klu Kelas Pagi,,,jd kak chik brtekad nk Jmpa pak cik google tnya Cmne nk kawal Pnyakit tuRun Tmurun Nie,,Tp pelik gok kalu tngok Cter leh plop mata trBuka ngn Luas,,

1)..korg sediakn makanan dlm beg mcm coklat/gula-gula getah (chewing gum),tme Ngatok mkn ar,,tp jgn lak mkn nasi lemak,, AWAS bahaya  kalau terlampau mengantuk, takut tercekik.chew gum,,

2)Nie FAKTA;;;. otak kita ni 80% air.,, kita rasa ngantuk sebab oksigen kurang ke otak, walaupun hidung kita tak berhenti henti bernafas. bila minum air, bendalir badan kembali seimbang. ini akan mengurangkan rasa mengantuk.,,Jd Bawa la Air Masak Time G kelas,,,

3)Keluar jb g Tandas Basuh Muka:::tp kena hati2 ar sbb mekap kt muka,,xpsl2 lpas korg bsuh muka trus masuk kelas,,cnfirm jd lawak antrabngsa,,yelah hbs maskra n eye liner TERCaiR kt Muka,Dh mcm hntu rupnaya,,,hbs 1 kelas hlang ngantok,,,
    
4)Bt senaman ala2 manja g2,,yelah dlm kelas jgnlak korg bngun bt poco2,,Kira Lakukan senaman yang mudah tak perlu bangun dari kerusi tu pun tak apa. yealh msing2 dh berat bontot kalau  duduk lama. Senaman seperti tarik nafas dalam-dalam pastu tahan nafas. Agak-agak kalau muka dah kebiru-biruan sikit baru turun nafas. Lakukan berulang-ulang kali. Mematah-matahkan juga jari-jemari dan tengkuk sampai berbunyi, last sekali mengeliatlah sikit macam bangun pagi itu!,,peh sedap,,jgn lak g tendang kwn kt depan,,

5)tips sebenar-benatnya adalah tidor,,sbb nk hilng ngntok kena tdor,,hui3x,(kurng asam tol bdk nie),,bg kak chik la,,korg kena brgerak ckik,,jgn duk dengar je,,bt catatan(cheh pdhal duk conteng buku),,,,main brtepuk tampar ngn org sbelah(pastikan dia kwn korg,n sma jenis,,bkn laki vs prmpuan),,,lg2,,myampuk@bg pndangan,brgelak ketawa sorg diri(jgn over sgt la),,,xpun ambk minyak angin sapu kt kening,tp jgn amalkan sgt,,nie bahaya ckik,kira tahap kritikal bru sapu kt kning,,,tmpat2 lain buleh gokkk


Kalu ngantok lg,,korg trus tdor ,,tp blajar jgn jatuhkan pen,,

DOAKAN IMPIAN CIKSYIKIN TERCAPAI

0 Budak Comel:

Post a Comment